Persoonlijk

Nooit heb ik, geboren in 1971, in een hokje gepast en vanaf de middelbare school heb ik me hevig verzet tegen denken in beperkingen in plaats van in mogelijkheden. Als jongere kon het flink donker worden in mijn hoofd en zocht ik veel afleiding en verdoving om dat maar niet te hoeven voelen. Dit had een hele negatieve impact op mijn leven en op de mensen om me heen. Dat kan ik terugkijkend goed zien. En hoewel ik zeer behendig was geworden in een ogenschijnlijk prima leven leven, bleef het onder de oppervlakte zeer onrustig. Pas tegen mijn dertigste trof ik iemand die mijn woordenstroom stopte. Iemand die me echt liet voelen zodat mijn hart weer kon gaan spreken. Dat is een keerpunt in mijn leven geweest. Daarna ben ik de ITIP Opleiding gaan doen en heb ik de verdoving waarin ik leefde werkelijk doorbroken. Hierdoor ben ik weer gaan voelen en ervaar ik echt contact met mezelf en anderen.

Ik hou van het leven in al zijn facetten. Van het licht, maar zeker ook van het donker. Dit hoeft voor mij niet weg, het hoort er echt bij. In mijn slaapkamer hangt ingelijst aan de muur de Loesje kaart: “Het was zo donker, dat ik overal lichtpuntjes zag.”
Op latere leeftijd heb ik mijn echtgenoot ontmoet en wij hebben tot mijn grote vreugde twee zoons gekregen. Zij zijn nu 12 en 14 jaar oud.

Ik beschouw het als een groot voorrecht om mensen te mogen begeleiden.

Loopbaan

Na een leven als berggids, projectleider, ambtenaar en account executive bij een reclamebureau besloot ik mijn ondernemersbloed te volgen. In 2001 heb ik mijn eerste bedrijf Lazuli opgericht. Een bedrijf waarin werfkelders verhuurd werden voor trainingen en vergaderingen. Dit bedrijf heb ik in 2018 gestopt omdat mijn hart veel meer uitgaat naar het begeleidingswerk en ik daar al mijn tijd aan wilde besteden.
Ik heb een eigen praktijk waar ik werk met groepen en individuen.
Naast mijn eigen praktijk heb ik zes jaar bij het ITIP, school voor leven en werk, gewerkt.

In 2014 heb ik, samen met Isabelle Schneider, Better Be Me, opgericht. Wij hebben hiermee het voormalige jongerenaanbod van het ITIP verder vorm gegeven. Jonge mensen van 17 – 29 jaar kunnen bij ons terecht voor begeleiding. Dit kan individueel of in een groepstraject.

Relevante opleidingen

Ik heb de driejarige Opleiding, het Energetisch basis en verdiepingsjaar en de opleiding Psychodramatische werkvormen bij het ITIP (Instituut voor Toegepaste Psychologie) gevolgd waar ik ook geleerd heb om met dromen te werken.
Bij Phoenix volgde ik de opleiding Systemisch Werken en de opleiding ‘De Relatie als Spiegel’.
Ook volgde ik diverse communicatietrainingen, Familieopstellingen bij Coach-Inn en een training Voice Dialogue.

Top