Praktisch

We starten in een eerste sessie met het helder krijgen van de hulpvraag. We bespreken dan ook hoe ik van plan ben om samen aan de slag te gaan en of dat goed voelt voor jou. Ook geef ik aan hoeveel keer ik verwacht dat het nodig is elkaar te zien. Dit kan per persoon en per vraag variëren. Vaak zie ik iemand in ieder geval zes keer in een korte periode maar er zijn ook mensen die eens per drie maanden een sessie komen doen.
Aan het einde van elke sessie maken we wat ervaren is concreet en geef ik een aantal huiswerkopdrachten mee.

Inhoudelijk

Mijn werkwijze is lichaams- en ervaringsgericht. Het lichaam representeert voor mij het innerlijk weten dat elk mens in zich draagt. Ik werk pragmatisch én intuïtief en hou er van om dingen concreet te maken waar dat niet lijkt te kunnen. Overzicht creëren in wat voelt als chaos om van daaruit weer zicht te krijgen op waar het werkelijk over gaat. Essentieel voor mij hierin is dat alles wat in je leeft welkom is: het licht én het donker.
Naarmate we ouder worden, zijn we veelal geneigd steeds meer vanuit ons hoofd te gaan leven. Door je lichaamsbewustzijn te vergroten, kun je in contact komen met delen van jezelf waar je de toegang toe verloren hebt, of waarvan je niet meer weet dat je ze in je hebt. Ik heb een grote voorliefde voor het energetisch lichaamswerk omdat het ervoor kan zorgen dat in je lijf opgebouwde blokkades worden opgeheven waarna de levensenergie weer vrij kan stromen. Dat je je hart (weer) kunt laten spreken en gevoelens vrij mag laten. Dit maakt het mogelijk om contact te maken met je diepste drijfveren en verlangens.
Ook hou ik van systemisch werken en spel. Veelal kenmerkt mijn werkwijze zich door een combinatie van deze verschillende werkvormen.