Workshops: Kiezen, hoe doe je dat? & Grenzen stellen

Tijdens de Wellbeing Week van de Universiteit Utrecht geef ik twee workshops. Deze zijn gratis toegankelijk voor studenten van de Universiteit.

Workshop: Grenzen stellen

Ontdek je grenzen: in de veelheid aan informatie, activiteiten en dingen die ‘moeten’ kun je jezelf gemakkelijk voorbij lopen. Oftewel: je gaat over je grens. Om dit te voorkomen, is het belangrijk dat je je eigen grens kunt voelen. Veelal neemt ons hoofd het over en negeren we de signalen die ons lichaam ons geeft of voelen we die signalen überhaupt niet meer. Ook in contact met anderen hebben we steeds te maken met grenzen. Hoe dichtbij laat je mensen komen en waar klopt dat nog?

In deze workshop gaan we spelenderwijs ontdekken hoe het zit met jou en je grenzen. Door jezelf hierin beter te leren kennen, kun je meer vertrouwen op je eigen kompas en je grens eerder aangeven naar jezelf én anderen.

Workshop: Kiezen, hoe doe je dat?

We maken allemaal de hele dag keuzes. Hoe laat sta ik op, ga ik naar college, eet ik ontbijt en zo de hele dag door. In deze workshop onderzoeken we hóe jij keuzes maakt. Gebruik je alleen je verstand of doet je hart ook mee? En heeft je lijf misschien ook nog wat te vertellen? We doen oefeningen om te onderzoeken hoe het bij jou persoonlijk werkt. Waar kies je bewust en waar maak je onbewust een keuze. Wat gebeurt er met je als je voor een grote keuze staat zoals het wel of niet doorgaan met je studie of het beëindigen van een relatie. Stel je de keuze uit, ervaar je onrust of paniek of overleg je eindeloos met mensen in je omgeving?

In deze workshop krijg je meer bewustzijn op hoe jij omgaat met het maken van een keuze en krijg je handvatten aangereikt die je ondersteunen in het zelfstandig maken van een keuze die voor jou klopt.