Aan organisaties en groepen geef ik workshops/themadagen. De inhoud kan altijd aangepast worden aan de behoefte van de groep. Onderstaand een aantal voorbeelden.

Workshop: Grenzen stellen

Ontdek je grenzen: in de veelheid aan informatie, activiteiten en dingen die ‘moeten’ kun je jezelf gemakkelijk voorbij lopen. Oftewel: je gaat over je grens. Om dit te voorkomen, is het belangrijk dat je je eigen grens kunt voelen. Veelal neemt ons hoofd het over en negeren we de signalen die ons lichaam ons geeft of voelen we die signalen überhaupt niet meer. Ook in contact met anderen hebben we steeds te maken met grenzen. Hoe dichtbij laat je mensen komen en waar klopt dat nog?

In deze workshop gaan we spelenderwijs ontdekken hoe het zit met jou en je grenzen. Door jezelf hierin beter te leren kennen, kun je meer vertrouwen op je eigen kompas en je grens eerder aangeven naar jezelf én anderen.


Workshop: Kiezen, hoe doe je dat?

We maken allemaal de hele dag keuzes. Hoe laat sta ik op, ga ik nog iets met vrienden doen, eet ik ontbijt en zo de hele dag door. In deze workshop onderzoeken we hóe jij keuzes maakt. Gebruik je alleen je verstand of doet je hart ook mee? En heeft je lijf misschien ook nog wat te vertellen? We doen oefeningen om te onderzoeken hoe het bij jou persoonlijk werkt. Waar kies je bewust en waar maak je onbewust een keuze. Wat gebeurt er met je als je voor een grote keuze staat zoals het wel of niet doorgaan met je baan of een studie of het beëindigen van een relatie. Stel je de keuze uit, ervaar je onrust of paniek of overleg je eindeloos met mensen in je omgeving?

In deze workshop krijg je meer bewustzijn op hoe jij omgaat met het maken van een keuze en krijg je handvatten aangereikt die je ondersteunen in het zelfstandig maken van een keuze die voor jou klopt.


Workshop: Vaste grond onder je voeten

Wanneer structuur en ogenschijnlijke zekerheden wegvallen kun je daar onzeker of somber van worden of in de war van raken. Ieder mens zoekt houvast op allerlei manieren. Het geeft ons een gevoel van controle, van ergens op kunnen rekenen. Deze houvast vinden we veelal in dingen buiten onszelf. In elementen van je dagelijks leven die je als gewoon beschouwt. Gewoon kun je ook omschrijven als: daar hoef ik niet over na te denken, dat is ‘gewoon’ zo. In je leven krijg je onherroepelijk te maken met het wegvallen van dit soort controle buiten je. In deze tijd hebben we daar in zeer extreme mate mee te maken. We hebben het simpelweg op een heleboel terreinen niet meer voor het zeggen. Hoe kun je houvast vinden in jezelf zodat je nog vaste grond onder je voeten voelt? In deze workshop doen we een aantal concrete oefeningen en krijg je handreikingen om hier zelf verder mee te oefenen.